Sosyal Medya

Güncel

ABD’den vatandaşlarına 17 il uyarısı

ABD Büyükelçiliği olası saldırılara dikkat çekerek, vatandaşlarına 17 il için uyarıda bulundu.



Habertürk'te yer alan habere göre: "GüvenliÄŸiniz için Türkiye'nin güneydoÄŸusuna ve Suriye sınırına gitmeyin. Turistik mekânlar da dahil olmak üzere kalabalıklardan uzak durun..."

Ankara'da 13 Mart'taki saldırıdan 2 gün önce vatandaÅŸlarını ‘olası' saldırılara karşı uyardığı ortaya çıkan ABD'nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, 21 Mart'taki Nevruz öncesinde vatandaÅŸlarını yine uyardı.

ABD BüyükelçiliÄŸi'nden yapılan ilk açıklamada, “ABD vatandaÅŸları, Nevruz kutlamaları ile ilgili güvenlik önlemleri konusunda teyakkuzda olsunlar. 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak Nevruz kutlamalarının büyük bölümü yerel yönetimler tarafından yasaklandı. Ancak Ankara, Ä°stanbul, Ä°zmir ve Adana'da bu kutlamaların 20 Mart'ta gerçekleÅŸmesi bekleniyor. Diyarbakır'da ise benzer etkinliklerin 21 Mart'ta olması planlanıyor. ABD vatandaÅŸlarına protestolardan, gösterilerden uzak durmalarını öneriyoruz” denildi. Açıklamada, saldırıların daha önce ABD temsilciliklerini, ulaşım aÄŸlarını, hükümet binalarını ve kamusal alanları hedef aldıkları da hatırlatıldı. ABD BüyükelçiliÄŸi'nden yapılan ikinci açıklamada ise ABD vatandaÅŸlarına Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunuldu. 

‘TURÄ°STÄ°K MEKÂNLARDAN UZAK DURUN'

Açıklamada, “Türkiye'nin ünlü turistik mekânlarına, ABD devlet binalarına, polis ve yerel makamlara yönelik terör saldırıları yaÅŸanıyor. GüneydoÄŸu'da adam kaçırma hâlâ ciddi bir tehdit olarak yer alıyor. GüvenliÄŸiniz için Türkiye'nin güneydoÄŸusuna ve Suriye sınırına gitmeyin. Turistik mekânlar da dahil olmak üzere kalabalıklardan uzak durun. Siyasi gösteri ve eylemlerin yapıldığı yerlere gitmeyin” ifadesine yer verildi. Büyükelçilik, Türkiye'de çalışan ABD'li devlet görevlerine Hatay, Kilis, Gaziantep, Åžanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, MuÅŸ, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Bitlis ve Elazığ ile Adana'da ÅžakirpaÅŸa, Gülbahçesi, DaÄŸlıoglu, Barbaros, Anadolu, Ondokuzmayıs ilçeleri için seyahat sınırlaması getirildiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.